Sabtu, 29 November 2014

Jang Ok Jung

Why it end like that?

Wuaaaaaaaaaa!

Sedih... T.T
Menangis air mata lautan aku subuh2 nie... tsskkk...
Pedih mata ni...

The best King ever!!

Sumpah... dalam banyak2 historical korean drama aku tengok dialah raja yang daebak. Ah In aaaaaa...

Apasal minah ni cun sangat ha?



So... the end. 28/6/2013.

Ya... me know, everyone hope for happily ever after ending. But the truth cannot be change. Past is past and always a past. Cannot denied the fact that she died because drink the poison and it was the king himself who order it.

But...

Ah malaih nak speaking... speaking melayu please. Heh, sejarah betulnya orang cakap suk won tu yang sepatutnya baik macam malaikat pastu anak dia yang jadi raja berjaya dalam sejarah Joseon. Anak Hee bin ni cuma jadi raja sekejap ja pastu mandul lak tu... mana tak mandul dah masa dalam perut lagi pun Hee bin tu kena paksa telan racun bagai. Hurmm... kejam.

Ramai orang cakap kalau dah tengok Dong yi mesti tak suka cerita ni. PErghhh! eden tampor gak muka dia kang. Sesedap rasa cakap cam tu. Cerita ni best gila k! Aku dah tengok Dong Yi tu tapi lagi suka cerita ni. :) Dong Yi pun best tapi tak boleh lawan Jang Ok Jung, Live in Love. Memang cinta sejati la cerita ni...

Ha....

Jang Ok Jung....
Jang Ok Jung...

nak ulang tengok aa... hehehe.




pssst... entry ni aku tulis 28/6/13 ri tu tapi baru hari ni post... :)

Korang tak salah baca... memang tahun lepas entry ni.. hahaha...sekarang dah tak layan sangat drama korea. mood korea dah kelaut sikit. MOod MBLAQ ja yang ke pantai banyak... 
Baru sedar yang dalam blog aku byk gila draf... heh, so azam aku untuk tahun 2015 nak kosong draf... haha

2 ulasan:

sha purplegirl berkata...

Yeahh. .mmg best sgt cite ni .. cnci si Choi tu. .part ending mmg xleh brhnti nangis. .Dong Yi smbngan dy ke? kisah anak ok jung?

zana berkata...

~sha

kannnn! sama2... sy mencik giloss dkt choi tu. tau x pa.. sedih kot. T.T

x la.. Dong yi bukan sambungan tp another story yg lain cuma pasal sejarah yang sama. Yg sbtulnya dkt korea jang ok jung gundik yg jht n choi dong yi tu baik. tp dlm jang ok jung diorg potrait wtk JOK tu sbgai yg baik. A twist of history. Dong yi ni plak cerita yg betul2. Dong yi yang baik bukan dong yi yg jahat mcm dlm jang ok jung tu. So klu nak suka dkt choi tu blh tgk dong yi... huhu