Jumaat, 16 Disember 2011

Kucing aku sakit, aku lagi sakit...


Berita Terkini...

Disebab YANG AMAT BERHORMAT PERDANA MENTERI Malaysia Dato Seri Najib Tun Abdul Razak hendak datang ke Merbok maka UiTM telah mengeluarkan arahan yang berupa mahasiswa dan mahasiswi UiTM Merbok tidak dibenarkan pulang ke rumah masing-masing bermula 15/12/2011 hingga 17/12/2011. Sekian Terima Kasih.

Aduss... aku rindu mamat sepet nie... ='(

wei, rindu gila kat dia... ='(

Dok rumah dia dok peluk aku... dok merbok tak dak kucing nak peluk aku... ='(

mata kucing aku sakit... ='(

Dah la angin pasai burger tak hilang lagi tiba2 plak ada announcement dekat kolej yang kalau aku pendekkan maksudnya berbunyi seperti nie. HANG TAK BOLEH BALIK RUMAH MINGGU NIE! walawei... hancur luluh hati aku. Dah macam cacing kepanasan aku rasa kalau seminggu tak leh balik rumah sem 2 nie. Last2 aku dapat berita baik tu pulak kan? MEMANG HEAVEN lah. 

Ya2, aku tau perdana menteri yang nak mai... tapi still sangat tak adil bagi budak macam aku yang kaki balik rumah tiap2 minggu nie. Boleh ja aku balik rumah then sabtu nie aku mai balik merbok... hurmmm... Yala PM kan yang nak mai. Maybe UiTM nak bagi layanan terbaik la kan kat PM... Paham2... paham sangat.

Tak pa, tak susah pun nak unpack balik barang2 yang aku dah kemas tu... small the matter la. Apa sangatlah kan aku kena bawak keluaq balik baju2 aku yang dah letak dalam beg tu kalau nak dibandingkan dengan PM sanggup turun padang jengah UiTM Merbok yang tak seberapa nie. Tak pa2 aku memang paham. Tak dapat jumpa kucing aku pun tak pa... dapat jumpa PM kan? tak pa2 aku tak kesah....


Aku tak marah pun... sungguh nie...

Hari rabu hari tu aku sempat la jugak balik rumah sat... sat ja... balik rumah pukul 7 malam, balik mai merbok kul 8 pagi keesokkannya... =( sumpah sat gila, tak dan nak enjoy2 dengan family aku, kadiaq aku, ha! sepupu aku pun ada.... Cik Siti, panjang umur kita gossip2 lagi na... suka sembang dengan hang. =)



P/s : tak sabaq tunggu mid-sem break...


4 ulasan:

Munnafendy berkata...

kesiannya mata kucing tu knp? buh la eye mo...hihi

*adat student gitu le... =)

Hanis Nizam berkata...

Ala comelnye kucing akak . Kenapa mata dia sakit ?

zana berkata...

~munna

entahlah.. tuan kucing tu pun xtau knp.. =( tgk2 ja mata dia dh skt, buh eyemi pun x da effect...

*betul2 redha ja la..

zana berkata...

~hanis

hehe...thanks...=) entahlah hanis... rv2 ja mata dia sakit... sebab gaduh agknya..