Jumaat, 30 Disember 2011

3 Idiots memang awesome!


Macam biasa bila aku ada test ja mula la simptom2 Hindustan dia menjelma... ingat apa yang madam aku cakap pasai orang yang suka tengok hindustan nie? tak ingat... then klik sini.


Dah alang2 tv3 tayang 3 idiots... layan ja la. Nak bukak B4U depa keja tayang music hitz ja, movie dah kurang. Aku tak minat tengok carta2 bollywood nie kalau movie minatlah. Dah la tu, dia punya video klip... perghhh! macam nak terkojol bijik mata aku. Haish, seksi gila! Macam tak mau pakai baju pun ada aku tengok. Agaknya kalau boleh bukak baju telanjang bulat dah lama depa buat... agaknyalah... Hurmm, conclusion yang boleh aku buat :- 

Aweks2 hindustan sekarang dah tak suci macam aweks2 hindustan yang dulu... yang mana lagi ayu, sopan dan pakai sari. Yang sekarang punya stok pakai baju dalam ja...

Persoalan di sini bukan pasai baju aweks hindustan tu! aku dah terpesong jauh... Kita kembali ke jalan yang benar... 3 IDIOTS!


Believe it or not... aku baru first time tengok cita nie. What? aku ketinggalan zaman? Eh, no hal... Memang aku ketinggalan zaman pun. Cita nie dah lama keluar, tahun lepas ke tahun 2009? Entahlah... yang aku tau 2011 baru aku tengok... hehe. Pernah dengar pepatah mat salleh : Better late than never! ha, pepatah tu tercipta untuk orang2 yang macam aku nie la...


Memandangkan aku orang yang ketinggalan zaman... so, tak payahlah aku letak sinopsis kan? Hampa semua kan dah tengok, mesti dah tau... cuma nak kongsi apa yang aku rasa lepas tengok cerita nie.

3 Idiots berjaya buat aku kagum. Why? sebab sebelum nie bagi aku cita nie hindustan sangat karut macam sinetron indon yang mana cita dia memang tak masuk akal tapi orang still nak tengok! Tapi 3 Idiots memang lain. No wonder ramai orang suka dengan cita nie. Aku pun suka... =') rasa inspired gila tengok cita nie... ALL IS WELL!


Agak terasa jugaklah aku dengan statement Rancho yang ala2 mcm nie bunyi dia "Apa guna kalau kita menghafal tapi kita tak paham maksudnya?" Cis... terkena tepat dekat batang hidung aku ya di situ. Ya la, aku kalau dah malas sangat nak faham aku hafal sebijik2 seketul ayat dalam buku pastu tulis ja dlm paper exam... terasa  mcm failure di situ.

Faktor lain yang buat aku suka cita 3 Idiots nie sebab ada.... Kareena Kapoor! Hehe...


Lawa gila dia nie... seriously suka tengok muka dia. Paling aku suka tengok scene dia menangis! dengan aku2 sekali tarik tisu lap air mata kalau scene dia nangis... uhuk3... jiwa aku kan lembut *mata keatas kaki kemuka... Tapi memang dia cantik, bila dia nangis muka dia nampak sangat innocent. Tak tau la kot teknik make up ke apa kan? tapi memang nampak pure beauty... nampak cantik sangat. Aku suka. 

Without make up pun still cantik. =)

Pernah tengok Jab We Met? memang best cita tu... Kareena Kapoor berlakon dengan Shahid Kapoor yang hensem tu. Memang mantap la cita tu... Dalam cita tu bila part dia menangis, I say you... memang cantik. =)


Waa, 3 Idiots memang terbaik!! *tetiba... dah jauh menyimpang patah balik dekat 3 Idiots.. hehe. Tapi memang betullah cita nie banyak bagi pengajaran. 5 stars out of 5! bravooo... aku suka cita 3 Idiots.



2 ulasan:

Miss Pearlgurl berkata...

kalau hang nak tau, depa banyak potong ceritalah malam tuh, serius! haha, kiranya hang tak tengok full lagi lahh..haha
aku pun suka gak cita nih! hehe, dan aku ada cdnya :) hehe

zana berkata...

la ya ka??owh.. no wonder bila aku tengok gmbr dkt google byk yg x dak dekat tv mlm tu... hehe klu cam tu aku preh prehh moto pi umah hg ja la pinjam... ngeee =)