Selasa, 19 Julai 2011

memanglah payah nak fokus bila buat kerja pakai tenet2 nie...


why???


i know! cause internet have FACEBOOK!


correct! another reason...


YouTube??


correct! another reason...


Definitely, BloG...!


100% correct!


Still have other reason??


Hurmm...dunno... what else?


yang nie lagi best dari yang kat atas tu semua...
jeng jeng jeng jeng! 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 KADIAQ!

haha... macam mana lah nak fokus... selang lima minit tengok gambaq dia nie... =P


tadi masa buat assignment LAW 012, hati dah tekad dah... masa buat kerja jangan bukak fb, utube, blog sekali lah... tekad nieh! *kononnya


cehhh... 20 minit pertama maintain ja asyik hadap google cari bahan... setengah jam kemudian, tangan tiba2 rasa gatai nak tekan fb... cepat2 ubah cursor pi arah len... berjaya lagi... selang sejam lak, tangan nie laju ja nak bukak blog... cepat2 ubah cursor pi tempat len... berjaya lagi... selang sejam 5 minit lak! tangan nie ringan ja nak picit button YOUTUBE tu... nak tengok matluthfi dengan anuad hadi la kononnnnnnn! kali tampaq terus tangan tu... 


Setan nie memang kan... bila aku nak jadi budak baik ja mulalah nak hasut aku jadi budak jahat... bila dah jadi budak jahat tu mulalah nak hasut aku jadi bertambah2 jahat lagi... hehh. Patutlah orang panggil setan nie setan lahanat! *lakhnat la tu...


Cehh... dan2 nak salah kat setan tu hasut tu hasut nie la... padahal iman sendiri yang lembik.. caihh! dah memang kerja si setan tu menyesatkan manusia, yang pi ikut tu buat apa?


Yala... dah benda yang setan ajak buat tu best. Sapa tak mau ikut... cuci mata pi tengok awek2 cun pakai bikini kat pantai, makan ais krim sambil tenung2 mata dengan pak we/mak we, tengok tv dari subuh 18 julai sampai subuh 19 julai tak yah sembahyang zohor, asar, maghrib dengan isyak dah... keluaq umah pakai 'rambut percuma'(freehair...uhuk3), main game dulu bila assignment bertimbun*khas untuk diri sendiri. Best tu! sapa tak mau join... cer citer cer citer...


Huh, bab bagi alasan no 1... tau la best... best mula2 ja... kemudian2 hari? sapa nak jawab... yang pi usha awek pakai bikini tu. Bayangkan tengah2 sedap dok usya tiba2 tuhan tarik nikmat mata tu. BUTA EXPRESS orang panggil... tak naya tu?? 

Masa tengah sedap2 makan ais krim sambil tenung2 mata dengan pak we, tiba2 ja ada cowok/cewek yang lagi hensem/cun lalu kat depan. Tak ka perang besar lak lepas tu... mula la nak gaduh.. 

"U usya pak we lain!" 
"Mana ada! I usya kucing jeww.." 
"Tipu! U jeling2 kat minah blonde tu!" 
"Mana ada! I jeling2 kat minah Redhair tu!" 
ish2... last2... 
"Kita putus! U dengan I dah tak sehaluan..."

Lagi2... tengok tv dari subuh 18 julai sampai subuh 19 julai. Perghh! tak kebas ka duduk lama2?? terror... nie mesti kes letak gam gajah kat kerusi tu kan? tu yang punggung melekat tak leh nak angkat dah... ish3... bayangkan lah tengok2 syok layan naruto shipudden(betul ka eja??), transformer lah, boys over rainbow lah, menantu mek ani lah... etc2 lah... tiba2 "DIA" datang menjemput..=)


Yang keluar umah pakai 'rambut percuma' nie... nak buat macam mana dah dapat rambut free tak kan tak mau pakai kan... =) faham2... biasalah tu, manusia memang suka benda2 free nie... aku pun suka... duit free lagi aku suka*materialistik! tapi kan kalau pakai 'rambut percuma' tu kat dalam umah ja lagi best! betul tak tipu... kalau pakai kat luar umah nie... nanti rambut masuk habuk, kutu2 yang berterbangan pun banyak... asap, jerebu kena kat muka ja... rambut tak kena kan? kan? ya la rambut tu kan mahkota wanita... hehe. Tapi tu la... orang selalu bagi alasan..

"Tak sampai seru lagi..."
Hurmm, a'ah yer... TAK SAMPAI SERU lagi... dalam al-quran dengan hadis yang suruh pakai tudung tu bukan SERU dia just nak cerita dekat kita semua ja... tak adalah nak seru2 nie.. NAK BAGITAU ja... ok2 faham..
  
"Rambut I cantik, buat rebonding 200++... tak kan nak simpan?"
Hello sis, =) mummy I beli peti ais 1000+ tapi simpan bilik belakang umah jer...
 tak da plak nak usung keluar umah... *tiba2 ja samakan rambut dengan peti ais... haha

"Rambut kan mahkota wanita, mahkota tu kan tiara. So, kita kenalah tunjuk Tiara bling2 kita nie.."
YES! tiara mahal tu... mesti banyak diomand2 kan?? tunjuk2... sharing is caring.

"I buat sanggul camel nie mahal tau! tinggi macam KLCC lagi, kalau pakai tudung nanti kena guna banyak kain..."
WOW!! kalau tak cukup nak tutup dengan kain, kita pakai kulit unta dah la... unta kan gemuk, besarrr! mesti cukup... =) tak pun khemah orang kahwin tu pun ada. Boleh ja kalau nak guna...

Isu nie isu sensitif... tau... tapi tu la... cuba dulu ubah kan... mana tau bila pakai tudung nampak lagi cun, comey, ayu... cer tengok Irma Hasmie... comey ja dia bila pakai tudung, Wardina pun lawa... Datin Norjuma... semua pakai tudung, semua cantik2... =)


Last but not least... main game padahal assignment gila gajah banyak... eh3... YaALLAH... apa benda aku tulis nie...*tepuk dahi sat... hadoi... aku dah terEXCITED menulis lak... hadoi3... serius tak perasan tadi... tangan nie laju ja tekan huruf2 nie... err, sepatutnya updated pasal payah nak fokus tu ja... dah tertarbiyyah sekali plak... hehh, sorry2... serius memang tak perasan gila tadi..*tepuk dahi 4x... err, tak pa la dah kot takat nie ja taip... hehe... nak continue another assignment lak!.. ha, nie lah contohnya... bila dah tau assignment banyak sibuk menegupdated kat blog lagi.. ish3...

p/s : memang tak perasan sungguh masa taip tu yang aku dah tersasar topik! haha, mula2 ingat nak padam... tapi agak aaa berjam taip nak padam cam tu ja? pergh, tak patut, tak patut... =P

Kalau rasa budak yang menulis nie pelik, sila LIKE...^_^

3 ulasan:

aizamia3 berkata...

mesti bukak salah satu tu.. DAN yang paling pasti BLOG ler.. ;)

war berkata...

kaaadiiaaaqqq !!!! muahh muaahh. haha

zana berkata...

@K.mia - op koss! tp kejap jer... hehehe ;)

@War - peahhhhh!!! muah3 balik.. haha