Selasa, 17 Januari 2012

Seriously? n


Pernah rasa nak telan kasut saiz 8 plus nak terjun katil dari tingkat 2? tak pernah? then good... tapi aku tengah rasa nak buat macam tu sekarang nie... nasib baik kasut aku saiz 6 plus aku dok katil bawah...


Masa madam aku tunjuk schedule kami for bel 332 subject... pergh! aku rasa macam ada batu besar orang baling atas kepala aku. Maybe dia baling batu belah batu bertangkup atas aku tu pasal aku rasa berat. -__-" I make a jokes, why don't you laugh? demmm, pathetic.

Masa tu baru aku rasa mata aku terbuka luas. Baru aku sedar yang....

Bulan Mac nie aku dah habis study... tapi still banyak benda yang aku tak buat dan kalau aku buat pun aku buat sambil lewa! result muet dah keluar and guess what? Aku kena repeat... ya... dan kali nie aku kena pastikan muet band 4 ada dalam tangan. Dah cukup lah aku meyusahkan ayah aku sampai kena tunggu 4 jam semata2 nak beli no pin kat aku. Kalau kali nie I screw it up too... then consider I am anak derhaka! bagi mak bapak aku sedih.

Maybe orang nampak benda nie simple. Alah, tak leh sambung degree law, banyak lagi kos lain. Betul! memang betul... tapi matlamat aku sekarang further degree law. By hook or by crook aku kena jugak bagi dapat. Maybe this time I got to be more serious than before... Seriously.

Enough with the drama.... Till then maybe dah habis sem 2 baru aku update blog lagi... *MAYBE in case MAYBE.... kalau tiba2 aku update tu... errrr...


Walaupun orang cakap FB dengan Blog nie benda lagha! tapi bagi aku FB dengan Blog banyak tolong aku release tension... =)

12 ulasan:

Miss FF berkata...

Relax... don't put to much stress on yourself... aturan Allah tu sgt indah... mungkin lepas ni Zana akan dapat result yg lebih gempak... dulu FF pun pernah diuji sal muet ni.. xsempat nak amik test speaking sbb waktu tu FF without thinking rationally, rushing back to hometown sbb dapat tau nenek (arwah nenek) sakit.. dan keputusannya kena repeat balik muet tapi syukur Alhamdulillah setiap sesuatu tu ada hikmahnya.. FF dapat keputusan yg lebih baik jika dibandingkan dgn markah muet pertama yg x lengkap tu.. dan FF xpenah menyesal sbb pentingkan nenek w/pun waktu tu de exam muet.. coz i believe in HIM~ DIA lebih tau apa yg terbaik buat kita... kan~

zana berkata...

~Miss FF

very motivating me... thank you so much. =)Ujian FF lagi berat dari zana... mg tabah FF. Mg betul Dia lebih tau apa yg lebih baik buat kita... tapi kan... sikit2 tu terasa frust jugaklah. =( tapi skg dah ok =) tgh usaha bagi success kali nie! hehe wish me luck... Thank you again. =D

Izzaty berkata...

zana.., relax laa, it's not the end of life.

mark these words, the lower we fall, the higher we will fly..

dream big girl, and if you're not scared of your dream, than your dream is not big enough. Think beyond the law degree...

gambate kudasai!!

zana berkata...

likes your words thousand times!! hehe


agree, I should think beyond the law degree... =)

my scope is too small... I should think more than that. thanks dear. wish you all the best too at there...


muahhh! ;)

msredcheesecake berkata...

Tak salah nak blog n fb time study. Kena pandai susun time.... Msred dulu study tetap main game, jalan2, berpoya2. Above 3 pointer juga.... Time study serious, time main pun serious sampai happy so time study boleh fokus ... Pepe pun, biar kali kedua lebih baik....

afiqah rahman berkata...

do not give up easily my dear:)

fiena ♬ berkata...

MUET , killing me .

zana berkata...

~msred

Betul3... yup!agree, kali kedua kena lagi baik.

P/s: mesti masa student dulu msred dean list student nie... =)

zana berkata...

~feeqa


try to 'get up' now... thanks dear. =)

zana berkata...

~fien

in that case we kill the MUET back la this mac... haha

Yumida berkata...

nice header...so menggoda jiwa n raga..ok ape band 4...band 3 pn blh msk 'u'...hope u olwes sukses yer

zana berkata...

~Yumida

yaka?jgn tergoda bahaya...hehe band 3 mg blh msk u tp course yg saya nak tu dia nak band 4... apa kan daya... -_-" btw thanks... =)