Sabtu, 21 Mei 2011

Entri speed! hehe...


mood : bercampur baur... hahaha


Err... entry nie aku nak tulis pendek2 ja... * ya la.. entry lepas pun cakap pendek ja tapi last2 berjela gakkk!...


Hari nie aku hari aku masuk UiTM Merbok tu... hehe... ok la... so far tak ada masalah lagi sebabnya ambik kunci baru, jap gi pukul 3 petang kena ada kat UiTM balik... time tu la kot baru daftar apa semua kan.

Lepas ambik kunci bilik tadi... tak tau nak buat apa, sebabnya kena tunggu pukul 3 petang sat gi tu la. Pastu family aku pun tak berapa nak rajin nak tunggu kat situ lama2 sebab tak tau nak wat pa... last2 balik umah la... rumah aku kan "DEKAT" ja.... hahaha... tu yang sempat update entry nie... hehe.


Masa mula2 sampai tu, ok la... UiTM Merbok memang sistematik. Tak gaduh ayah aku pening kepala nak pusing cari asrama aku kat na... dari mula masuk sampai keluar depa tolong guidekan. Sebab tu walaupun orang ramai tapi tak sesak. Tapi yang aku tak boleh blah tu... masa nak ambik kunci tu, ayah tersilap masuk barisan lelaki.... adoiii, naseb baik lah aku perasan tidak malu besar...hahaha! ok2 tak pa ayah zana tak marah =) hehe

Dah dapat kunci... time nak angkut barang la aku rasa agak la, agak cam nak baling beg tu terus masuk bilik aku tak yah angkut2 dah... hahaha. Berat nauzubillah, apa benda la yang aku bawak... hehh ... naseb bek ada ayah aku yang gagah... tidak memang tak bergerak la beg tu. Tapi yang aku pelik tu malam semalam masa aku angkat beg2 tu letak dalam keta tak berat pun, boleh ja aku angkat sendiri. Tapi hari nie tiba2 tak terangkat. Nampak sangat semalam excited hari nie tak mau pi... haha...


Part angkat beg satu hal... part paling mencabar setakat nie aku rasa masa nak angkut beg2 aku tu bawak pi bilik... perghhh! terbaik dari ladang aaa...... Tingkat 4 wei... tingkat paling atas sekali tu... dah la tu tangga boleh tahan la tinggi dah nama pun tingkat 4 kan... adoi... Sungguh tak tipu. Beg baju tu naseb baik ayah aku angkat... tidak tak tau la aku...  


Tu part nak nek tangga.... masa dah jumpa bilik aku tu, ok la aku orang first sampai, roommate aku yang len tak sampai lagi. Bilik dia boleh la tahan. katil bertingkat. Aku pilih katil bawah sebab aku gemok malas nak panjat tangga... haha.


Roommate aku ok la... nama tak sempat lagi bertanya... yang aku sorang dari perak... dua lagi dari bedong... setakat nie aku tak jumpa gi budak yang ambik kos asasi undang2 cam aku, Tak pa petang satgi tu jumpa la... =)


 Tapikan aku ingat tadi aku la yang bawak beg paling besar tak hinggat.. rupa2nya ada lagi yang besar dari aku, sampai dua sekaligus kena tolong angkut. =) Macam2 jenis la aku jumpa orang tadi, yang tak larat nak angkut barang last2 guna kereta sorong yang sorong baby buh barang dalam tu pun ada... hehe.


Gambar nak ambik tadi tak sempat tengah kelam kabut cari bilik nak angkut barang lagi... Fuh... boleh tahan gak la penat nya. Banyak guna tenaga masa nak panjat tangga pi bilik tu la, sebab aku kan dah lama tak exercise... ntah dah dekat 6 bulan pa. Lepas SPM sampai rini... hehe kira la sendiri... tapi tak pa ti bila2 aku update la gambar kat u... kalau rajin... kalau laptop dah sampai kat aku...=) seminggu kemudian la maksudnya... huhu




Hurmm.. tu ja kot pengalaman pertama masuk U..


tu diaaa... kata entry pendek.... memang la lepas nie kalau aku cakap entry pendek, janganlah caya... hahaha... k2 aku rasa nie kot entry terakhir aku buat masa sekarang... dah nak bertolak balik UiTM dah nie... =)


assalamualaikum.. semua...

p/s : entri nie memang boring tak da gambar... hehe... tak sempat aku nak godek2 google cari pic... sekian terima kasih pucuk paku. XD


Kalau suka boleh like...^_^

5 ulasan:

A i n n u r A f i f f a h berkata...

dpt merbok ke? ain pun dpt asasi law kat merbok. tpi tak pergi. kalau xboleh jumpe kan ^^ huhu.

zana berkata...

ain~

yup dapat uitm merbok...tu la klu tdk blh kita jmpa...x pa la rzki ain dkt uia...=)

fRaMe+LenSeS berkata...

all the best ya kamu.. :)

Nadh nak kongsi cerita 100 Letters of LOVE
. baru ciap ja ni. rajin kalau komen ya. Nadh baru belajar buat cerita ni.. :) Mungkin dengan teguran sahabat semua dapat improve skill menulis Nadh. Maceh ya. :)

zana berkata...

~Nadh

dah baca n dah komen ur story..=) nice one dear...

zana berkata...

~Nadh

dah baca n dah komen ur story..=) nice one dear...