Jumaat, 6 Mei 2011

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke IPTA Bagi Lepasan SPM atau Setaraf Sesi Akademik 2011/2012


mood : tak sabar menunggu detik 12 tengah hari! acece...Status keputusan permohonan kemasukan ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) bagi Program Pengajian Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) *kita2 semua la tu...batch1993. atau setaraf Sesi Akademik 2011/2012 boleh diperolehi mulai pukul 12 tengah hari esok (6 mei) 


Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web berikut UPU.MOHEJPT.UTM dan JPT.UUM nie..


Boleh jugak disemak melalui pesanan ringkas atau lebih mesra kita panggil Sheikh Muszaphar Shukor (SMS) =) : Taip UPU RESULT (nombor kad pengenalan) dan hantar ke 15888.


Rayuan boleh dilakukan melalui Aplikasi e-Rayuan di Laman Web Rasmi Kemasukan  ke IPTA selepas 10 hari keputusan rasmi diumumkan dan hanya calon yang gagal sahaja yang boleh mengemukan rayuan. Tarikh tutup rayuan adalah pada 16 MEI dan keputusan akan diumukan pada minggu kedua bulan JUN. Jika tiada sebarang tawaran selepas 4 minggu rayuan dilakukan maka permohonan rayuan anda gagal. *kejam!

Wink2...! excited youu... =) lepas nie boleh la kita pilih dekat mana nak sambung belajar... boleh lah start pack barang mana2 patut. Beli barang2 baru. Good luck kawan2 semua!

Kalau suka boleh like...^_^

6 ulasan:

anaiha yusof berkata...

sabooo je laaa insyaAllah ada la rezeki kita tu aminn

zana berkata...

ana~

insyaALLAH... aminnn... =)

Ainnur Afiffah :) berkata...

tahniah ye ^^

dpt asasi law jugak eh? :)

syazwani berkata...

TAHNIAH :)

zana berkata...

Ainnur~

huhu..thanks dear... a'ah... dapat asasi law jugak... sama la kita..=)

zana berkata...

wani~

thanks! =)