Isnin, 16 Mei 2011

ok dah decide nak couple dengan Ah Mer atau Ah Chang... =)


mood : biasa2 ja...


*susulan entry nie


Jeng... jeng... jenggg!


Ok, benda nie dah lama pun decide... tapi baru sempat update ri ni... ermm, susah gak la nak buat keputusan. Tak semudah memakan ABC atau menelan sebijik penadol yer... erkk... susah nak buat keputusan sebabnya nak kena pikir pro dengan contra dia kan? mana boleh aku men rembat ja sesuka hati. Salah pilih nanti hati yang merana. Hal masa depan nie wei! jangan memain.


Hurmm... lepas dah buat istikarah, dah tanya semua orang punya pendapat, dah serach kat google bidang2 yang aku dapat nie, dah timbang baik buruk dia, dah tolak, tambah, bahagi, darab , dah  discuss dengan satu family semua, dah tanya kucing aku... erkkk, dah penat 'TAKUT' tak lepas ambik mana2 tawaran... senang cakap dah habis ikhtiar dengan usaha lah... aku buat keputusan... nak sambung belajar dekat..........


UiTM Merbok.

Aku pikir la buat apa aku nak pi matrik tu kalau sememangnya sejak dari azali lagi  aku tau yang sains aku memang tak kuat, memang hampeh hampagas... kan? memang saja nak buat kes 'berani mati' lah la kalau aku ambik gak sains. Ya2... orang mesti cakap 


"La, apa ada hal... ambik ja la... masuk matrik nanti pulun la study sains tu betul2. Alasan!" 


Hokeh2... memang betul tu, tapi masalahnya aku dah try aplikasi ayat nie masa nak masuk form 4 dulu! masa sekolah tawar dekat aku aliran sains. Aku tak nak  sebenarnya aku nak tukar ambik LK(lukisan kejuruteraan). Tapi masa tu aku try think positif pakai ayat kat atas tu la. 


"Tak pa, tak pa aku ambik ja aliran sains nie, nanti pulun betul2 belajar bio, fiz, kim tu..."


Last2... SPM ri tu, subject sains dapat cukup2 ja syarat minima nak masuk mana2 Uni. Dapat kredit ja... Tapikan aku syukur! syukur gila... bagi aku dapat credit tu pun dah besar rahmat gila. Dalam erti kata lainnya, aku dengan sains memang tak ngam. Dulu2 UPSR pun, semua subject A mai tang sains B... masa PMR pun sama... hahaha... nampak sangat aku biol sains.


Sebab tu aku decide ambik UiTM... at least aku tau otak aku nie jenis otak membaca, bukan jenis otak2 albert einstein ka alexander gigi geraham (graham bell) yang jenis mereka2 nie... =) Tapi pun mana2 pilihan yang aku buat pun sama ja sebenarnya. Kalau aku ambik asasi nie pun tapi tak score tak jadi jugak... kena jugak aku ambik diploma balik. Sama ja la macam matrik tu. Risiko tinggi! tapi kalau UiTM aku tak rasa sangat sebab ayah aku kata aku boleh buat... tenang sikit hati dengar... apa2 pun aku redha2... Mana2 pun, janji boleh sambung belajar... =)

Mudah-mudahan aku dah buat pilihan yang terbaik... insyaALLAH. 

p/s : tengah menghitung hari nie... countdown2 lagi  4 5 hari ja nak masuk u dah... ngeri2... takut kena kejutan budaya nanti... haha. Barang2 pun alhamdulillah dah nak settle, borang kewangan asasi pun ayah dah pi matikan setem hasil tu... =) 

Mudah-mudahan dipermudahkanlah semua urusan aku dengan kawan2 aku nanti kat sana... =)

p/s : agak sedih jugak lah, 1st time nak masuk U... tapi MyMak dengan My Ayah tak boleh hantar kan... ='(  My Mak ada kerja dekat nun jauh ke utara perlis... My Ayah kena jadi pak supir tolong hantar... hehe... tapi tak pa My eldest sister ada... dia yang tolong hantarkan, tolong angkat barang nanti... haha... =P sabar ja lah Kak Anis oiii...



Kalau suka boleh like...^_^

2 ulasan:

miss.Addin berkata...

study mana mana pun sama :) yang penting usaha.

kejutan tu biasa la , tp insha Allah kamu boleh handle kan .

al the best !

zana berkata...

addin~

betul2! setuju....hehe... amin... mintak2lah x terkejut sgt nanti.. =P