Ahad, 30 Oktober 2011

Bila Novel Bicara Hati didramakan...

Pom! pOmmm! pommm! *sound effect mercun harap maklum.. mercun tu perlu ditambah bagi menggambarkan perasaan eksaited! 
-
-
-
-
-

 ehem3... edit sendiri ok... buruk? tau sedar diri... tapi yang penting buat dengan penuh ikhlas... haha, sekadar untuk kenangan jeww pun... tak yah la emo sangat. Btw nampak sepadan sangat kan. =)


Seperti tajuk yang tertera Bicara Hati bakal didramakan.

 
Pengsan..... bangun... pengsan balik.... bangun balik... pengsan balik lagi sekali... bangun balik! pegang lappy update blog.

Seriously, Bicara Hati yang aku suka tu? Novel bombastik yang best tu?? Bicara Hati ada dekat tv?? whoaaa... Mata aku dah bercahaya nie. Nampak2?? Teruja gila kot dulu aku pegang novel lepas tu pandai2 la imaginekan Tengku Syahran dengan Zahlia tu ghupe macam mana... dulu2 pernah gak sembang dengan kengkawan agak2 kalau Bicara Hati nie didramakan macam mana ek? Sapa hero dengan heroin tu... sekali bila betul jadi drama...

Eksaited beb! eksaited.... >.< First novel yang aku beli Bicara Hati nie la. My sis yang tolong belikan tahun 2006 tu. 5 years ago! mana lah aku tak excited. Damya Hanna memang best! semua novel dia aku ada. Complete set... sayang ooo, harta berharga tu. 


P/s : Walaupun aku dah balik UiTM Merlbourne tu, aku akan pastikan aku tak miss episod drama tu. Means? tiap minggu aku akan balik rumah... muahaha! nasib bek umah dekat dengan u... ;) Ini bukan omongan kosong! aku akan buktikan tapi err... dengan izin Allah s.w.t dan kemurniaan hati ayah aku nak ambik aku la... hehe =)


Layan pic yang aku ambik dekat akak Damya Hanna punya profile. Nak tolong promotekan sama. =) but before that apa kata klik link kat bawah nie. Boleh kan...

Damya Hanna profile. Friend!
Link Bicara Hati warna merah tu aku punya review pasal novel nie. =)

Dah klik? Bagus2... murah rezeki sapa yang klik tu... hehe. Ok meh kita tengok pic Drama Bicara Hati.

Persembahkan Sharnaaz yang hensem lagi kacak dan Cristina Suzanne yang gorjuss lagi cantik menarik memang lawa as Tengku Syahran dan Zahlia.

 Sharnaaz yang hensem lagi kacak bersama penulis. =)

Cristina Suzanne yang gorjuss lagi cantik menarik memang lawa bersama penulis. =)

Wah, adegan they got married... Ehemm... like... cantik warna tema kahwin... 

 
Dalam bilik... honestly, their room pretty out of what I had imagine before, but it's ok... abaikan bilik tu...

Salah satu adegan. Azizah Mahzan probably as Tengku Badariah, Tengku Syahran's mom.


Sharnaaz as Tengku Syahran... super sesuai ok... tak faham kenapa orang lain cakap tak sesuai. Bagi aku dah ok sesangat dah sebabnya Sharnaaz nie watak apa pun boleh bawak. Ganas? kacang je. Romantik? cair kalau tengok ok. Sweet? dari tepi pun dah manis gula kot. Pendek kata saya restu kak Damya Hanna, Sharnaaz jadi Tengku Syahran! *bajet macam dia orang penting. -_-"

Menurut akak Damya Hanna nie, Bicara Hati akan mula ditayangkan pertengahan bulan November nie dekat Astro Prima. Take note ya. =) Nanti mai kita pakat ramai2 berkumpul depan tv kat rumah memasing tengok drama nie sampai meleh-leleh air mata bila part sedih and senyum meleret-leret bila part happy!


BAKAL DITAYANGKAN DI ASTRO PRIMA BERMULA 3 JANUARI 2012/SELASA JAM 9 MALAM.


6 ulasan:

Lya Colours berkata...

nak tengok !!!! i love this novel a lot weh

novel ni zaman2 masa form 4, back in 2003 kot
wah harus tgk. i loike !!

Liyana Roslan berkata...

teruk betul nak balik tiap2 weekend sbb nak tgk drama. download lah.

zana berkata...

~Lya

Jom tengok! hehe... wah, Lya lagi lama 2003... zana 2006 bru dpt nvel tu..huhu.. tapi x kesah la... yg penting bicara hati the best! XD me loikee too...

zana berkata...

~Liyana

X mo! nak tengok life kat tv gak... klu aku tak boleh balik aku suruh bangla masria bka prima. dia x mau buka aku boikot masria...haha

Liyana Roslan berkata...

untung la bangla sayang sampai tolong tukar channel tv kat dia..... ;p

zana berkata...

~Liyana

Hayy, gaya cakap tu macam ada unsur2 menyakitkan hati... kenapa ha? haha x pa bangla dia syg kat hang lebih so, apa2 aku suruh hang la suruh bangla tu tukaq prima... ;)