Isnin, 17 Oktober 2011

Dah tukar nama...

Nampak apa2 yang berbeza dalam blog aku tak? hehe...tak nampak maknanya mata tu juling! ahaks... Dah lama nak try buat header transparent nie, sebabnya tengok blogger lain macam comel ja... Jadi aku dengan gigih dan penuh usahanya mendownload photoshop cs3 and start to make a new header for my blog. =) Ingat nanti nak tukar background la pulak.

Nampak nama blog pun sudah ditukar. Malas nak letak The Last Alphabet-Z. Panjang ja aku rasa. Letak Zana's Blog la senang. =) pendek ja kan. 

Satu lagi doodle... nie pun dah jadi macam trend dalam kalangan blogger aku tengok. Semua blogger pakat buat doddle... aku pun nak. *Fine, orang buat dia pun nak buat. Haishhh -_-" tapi nanti dulu la kot yang doddle nie. Sekarang cam tak sempat ja. Tak pa satu2 la. Buat header dulu yer cik zana aii...

Header yang sekarang nie. Sementara sahaja. =) kiranya header testing2 la tu. Nanti aku buat yang betul2 punya. *Tengok NANTI lagi... dok nak rasa nanti tu macam tahun depan ja hehh.

18 ulasan:

Liyana Roslan berkata...

amboih dia hias blog. mmbuatkan aku rasa tercabar sbb blog aku cincai. haha. tak dak lah. comel3. nanti hang dgn wah kena ajar aku bab2 hias blog nih. :P

wah berkata...

waaa cantik cantik. nak download potoshop kat mana? aku cari semua kena beli :( hampeh

zana berkata...

liyana~

aippp.. xmau jeles2... haha..thanks! =D aku pun x taw sgt weh. =) tgk dkt blog tutorial ja... yg nie pun berbulu mata nak try wat..haha

zana berkata...

wah~

aku cari kat blog terhangat pa ntah... x pa aku bgi link dia kat shoutbox ang. =)

msredcheesecake berkata...

msred pun baru je belajar buat header transparent,...

msred da siapkan bloglist baru

zana berkata...

msred~

hehe...sama2..header transparent tgh popular skrg. =)

waa...best2, thanks msred. =D

wah berkata...

uwarghh tak boleh. patot la selama ni try tak boleh. something wrong somewhere kat lappy rasanya T__T nway, tengs.

zana berkata...

wah~

la ya ka... sowry wei tak leh tolong..huhu... maybe link download yg aku bagi dekat hang tak sesuai utk lappy hang kot.. =(

Hanis Nizam berkata...

Takpe . Buat buat dan buat terus . Lama2 nanti okaylah tu :)

Pondok Usang berkata...

wahh.. cantek-cantek... =)

Miss Pearlgurl berkata...

weh nnti klu nk bt doodle tu jgn lupa ajak aku sama nah..hehe :)

zana berkata...

hanis~

betul2.. keep on trying... =)

zana berkata...

pondok usang~

tima seh, tima seh... =D

zana berkata...

misspearlgurl~

baik mem kecik...haha

forever yours berkata...

rajin betul. ak duk pakai yang free jew malas. xreti nak buat cam mane. wink2.

zana berkata...

Forever yours~

haha... x la rajin mana pun tb2 tringin nak wat tu yg try. =) try la buat la wei..=)

dhiera berkata...

doodle tu macam trend kn?
saya jugak yg tak ada header~

zana berkata...

dhiera~

yup..mcm dh jd trend skrg.. =) x pa x da header pun sempoi pa...hehe