Sabtu, 8 Oktober 2011

Kucingku KadiaQ (v)

My sister request pic kadiaq yang the latest punya... yang hari tu punya update Hikayat Seekor kucing Hensem tu dia dah ada semua pic tu... ok2 fine... aku letak picture yang the latest punya... haihhh... nie ambik masa balik dari Merbok hari tu... lama tak lama la jugak... tapi nie la yang paling the latest. So, miss Pahana Md Ali... enjoy!

Nie masa balik... Liyana cakap kadiaq nie mata sepet... dia komen mata kadiaq stim and kuyu ja memanjang... tak tau la Liyana oii, dah memang mata dia macam tu... no komen!

See... see... mata tutup lagi... haishhh. Aku pun tak perasan mamat nie mata jenis sepet. Bila Liyana cakap hari tu "Aku tengok kadiaq nie 24 jam mata tutup... bila masanya mata dia bukak?" a'ah ya... aku pun check semua gambar dia nie and ya... mostly mata dia tertutup...lol

Tengok2... best ja dia duk atas dashboard tu... kalau kita memang haram la nak muat duk atas tu... mau pecah cermin kereta kalau kita duk... -_-"

"Ku meniti awan yang kelabu... ku tempuhi lorong yang berliku, Mencari sinar yang menerangi kegelapankuuuuuuuu...." perghh, setai aaa! kucing aku pandai nyanyi... kucing hang ada??? tiba2 ja dia dok buat bajet feeling petang tu...  

Nie dalam bilik asrama aku... aku seludup kadiaq naik atas sat... Feeqa dengan Liyana la beriya nak tengok mamat nie depan mata sendiri. Kononnya... =P depa jamu kadiaq makan Cheezy wedges KFC kot... heh... Kadiaq tak makan pun..

Aku pun pelik... selalu ok ja dengan orang dia nie... tak dak merap apa-apa pun... ntah hari tu awat tak tau dia macam bad mood ja... orang nak pegang bising, orang jamu makan pun tak mau. Padahal, dia bukannya tak biasa makan cheezy wedges tu. Salu kat rumah bau ja benda tu mesti dok 'Eioww' nak sikit... hayyy... suka hati hang la kadiaq oii... Tak pasai kena label ngada! haha

Dah penat berjalan, balik rumah terus tidoq... hayy, pemalaih ya rabbi! tidoq merekot habis satu badan. Kot dok buat perangai tadi pasai dia penat kot... hurmm, dah la kena paksa pi... mana kawan tak bebai. Pastu malam tu ayah aku hantar pi nurseri dia lak... =) papa ja la...

6 ulasan:

Hanis Nizam berkata...

Comelnye . Macam kucing saya je . Mendek .

war berkata...

huwaahhh kadiaqq baeekk. kucing aku kalau bawak naik keta p tempat lain mesti dia perak pastu lari pastu hilang. sengal T__T

zana berkata...

hanis~

waa, yaka? thanks... hehe... mendek?cool... =)

zana berkata...

war~

kucing nie selalunya ikut macam tuan dia...tu ja aku boleh habaq...


kadiaq bek mcm tuan dia...ehem2 *aku la tu...

kucing ang perak mcm tuan dia...ehem2 *ang la tu...

hahaha =P

fiena ♬ berkata...

kadiaq demand duhh !

zana berkata...

fien~

ahaks... kucing mahai...besa arr.. haha