Khamis, 28 April 2011

Alhamdulillah... dapat tawaran matrikulasi kedah.


mood : Happy!

Nampak dak?? hehe... saja sensored nama penuh nak bajet glamer sikit... =P


Aku bukak laman web portal semakan matrik pukul 1.45 pagi tadi... tapi disebabkan aku takut nak tengok result takut tak dapat, takut frust, takut kena reject macam masa aku check maktab hari tu... 
 

Dia tulis :         'Maaf nama anda tidak tersenarai dalam calon layak temuduga'

dalam bahasa kasarnya... 

"Hang tak layak uit..." haha...

Bayangkan berapa jam aku mengumpul kekuatan nama check matrik tu? 1 jam setengah... erkk ok la. tak lama sangat.  Lepas2 dah tengok tu lega gila rasa. Dapat Kedah lak. Negeri kelahiranku yang tercinta, senang nak balik cuti nanti... haha


Macam nie rupanya perasaan bila ada offer belajar untuk kita. Terasa diriku begitu berharga... Takut jugak la aku rasa... orang kata matrik nie kena rajin, kena struggle! dah la aku bab2 struggle muggle nie agak alergic. Rajin time nak exam ja. (-_-") Tapi tak pa la. Terima dulu, dapat tawaran lain nanti kita tengok la macam mana kan...


Tapikan bila aku nak terima, aku tekanlah button 'terima tawaran' dia keluar menatang pelik error2 apa entah. Agak geram jugak lah. Sebab dah membunuh rasa excited aku sedikit sebanyak. Hurmm... tak pa la cuba lagi esok. 


Dak2 SPM 2010 kalau ada yang dapat matrik kedah gak syer2 la... =) boleh aku bawak cekedis dengan jajan lepak dengan hampa nanti... chewahh.... ataupun sapa2 yang tau apa2 yang best dekat matrik kedah nie roger2 la dekat cik zana. Let me know k.


Sekian... nak pi babam... hati dah tenang... hehe.


p/s : Kompem esok FB kecoh dengan ayat2 sebegini :- 

"Wei, dapat matrik dak?" 
"Matrik mana?" 
"Weh, kita dapat matrik sama!!" ... hahaha


Kalau suka boleh like...^_^

10 ulasan:

NURUL ASYIKIN berkata...

congrats zana..^^

zana berkata...

^_^ tima seh cik nurul!! xoxo

ekin.. berkata...

@zana:tq follow saye..tahniah..wat pilihan trbaik k..:) all da best..

zana berkata...

ekin : welcome dear .. insyaallah..=)

anaiha yusof berkata...

congrates :) ana dapat matrik pahang sob3 jauh heheh

zana berkata...

ana : thanks dear! =) jauh perjalanan luas pmndangan... hehe... tahniah dekat ana gak.. ;)

ada berkata...

same..

zana berkata...

ada~

yeka?? =) tahniah... kompem ka gi kmk tu??

Tanpa Nama berkata...

akak ex-student kmk. sumpah seronok sgt dok kmk. time jadi fasi MPPB korang, memang best gila, enjoy abesan, sebab pasni da tak leh duduk sana lagi. appreciate every single second you have there okay?

sincerely,
ex-fasi mppb 11/12 kmk :)

zana berkata...

Akak~

yaka? waa... mesti best sgt kn... jeles plak rasa...hehe tapi tak pa la kak maybe sy tak da peluang nk rs ddk dkt kmk mcm mn..=( btw thanks...=D

p/s : ada kawan2 sy yg dpt kt sana..rmai jgk.Mesti semua kat sana enjoy dpt kmk..mcm yg akak ckp tu..=)